Креветки бывают разные

Охлаждённые креветки

The simplicity and ease of cooking shrimp is almost incomparable with other food products. There are several dozen different types of shrimp. Visually, not an expert in zoology, the easiest way is to classify them by size and color, and this is conditionally possible only with fresh raw specimens. We will not delve into scientific names, for this there are various specialized encyclopedias. And for example, several well-known folk names are most often used: tiger, royal, white and black, pink and brown, and other things that sellers and consumers do not come up with. Each of these types is somewhat different in size and taste from the other..

You can compose a lot on this topic, but let's try to clearly and briefly still decide what kind of shrimp they are. Globally & mdash; two types

Boiled-frozen shrimp meat is ready to eat.

The most optimal option for cooking fresh shrimp & mdash; lightly pour boiling water over them. And soak for a couple of hours in clean, fairly salted water, and then steam it. This is a classic and logical technology. Boil or fry & mdash; a completely different process turns out.


Резюме

Приготовленные мороженые креветки и свежие — это два разных не только вкуса, но можно сказать и мировоззрения. Здесь только общий обзор технологий. Теоретически кое-какие ингредиенты можно добавить например в домашние стилизованные под экзотику супы в качестве наполнителя. Или смотрим эссе на тему жареные креветки, типа условно съедобные… но оно вам надо? Фаршированные кальмары (Calamari ripieni) Кальмары очистить, отделить щупальца от головы, пrumыть. Щупальца обдать кипятком, мелко нарезать, добавить к ним мелко рубленную петрушку, сухарную крошку, чесночное пюре, посолить, поперчить, влить масло, яйцо, хорошо перемешать. Начинить этой смесью кальмаров на 2/3 их объёма, выложить на смазанные маслом ярусы пароварки, готовить на пару в течение 10 минут. Подавать сразу, полив смесью масла, сока лимона и мелко рубленной петрушки.